Handig en voordelig

Gepubliceerd op 14-12-2016, 15:18
Dat sport belangrijk is voor kinderen en op allerlei manieren bijdraagt aan hun ontwikkeling zal algemeen bekend zijn. Maar welke sport past nou echt goed bij jouw kind? In een team of individueel, op het veld of in het water, met of zonder bal? Met JeugdSportPas kunnen kinderen van 5 t/m 12 jaar verschillende sporten uitproberen, zonder direct lid te hoeven worden van een vereniging.
Handig en voordelig
De Coalitie verzorgde een aantal interviews met bijbehorende fotografie voor het magazine waarin de JeugdSportPas wordt gepresenteerd. Zo vertellen Sebastiaan (9 jaar) en zijn zusjes Dilana (8) en Josephine (6) over hun ervaringen met onder meer paardrijden, dansen, kickboksen en volleybal. "De JeugdSportPas biedt een handige en voordelige manier om ze alle drie goed aan sporten en aan de clubs te laten proeven", vertelt moeder Marleen. "Steeds maar één proefles volgen, heeft eigenlijk niet echt zin. Net zoals het me niks lijkt dat ik ze voor een jaar zomaar bij een sportvereniging inschrijf, waar ze het misschien niet naar hun zin hebben."

De organisatie van JeugdSportPas is in handen van SportSupport. Er verschijnen twee magazines: een voor de gemeenten Haarlem, Haarlemmerliede-Spaarnwoude en Bloemendaal en een voor de gemeente Velsen.

Meer informatie over JeugdSportPas: klik hier voor regio Haarlem, klik hier voor regio Velsen.