Sporten uitproberen

Gepubliceerd op 03-10-2016, 14:15

'Het leek me altijd al heel erg leuk', zegt Nathalie terwijl ze na staat te hijgen tussen twee spelletjes door. 'En dat is het ook!', voegt ze er na een slokje water aan toe, om vlug weer verder te dribbelen. Voor Nathalie lijdt het geen twijfel: zij gaat 'op basketbal'. En dat is precies de opzet van JeugdSportPas: dat kinderen van 5 t/m 12 jaar verschillende sporten kunnen uitproberen voordat ze hun keuze maken.

Sporten uitproberen
De organisatie van JeugdSportPas is in handen van SportSupport, dat een magazine uitgeeft met informatie voor kinderen en hun ouders. Er verschijnen twee magazines: een voor de gemeenten Haarlem, Haarlemmerliede-Spaarnwoude en Bloemendaal en een voor de gemeente Velsen. In het magazine staat informatie over het sportaanbod en over de deelnemende verenigingen in de regio.

Daarnaast vertellen kinderen over hun ervaringen met JeugdSportPas en wordt in elk nummer een vereniging belicht. Ook vertellen de Buurtsportcoaches van SportSupport, die dagelijks actief bezig zijn de verbinding tussen (buurt)sport, sportverenigingen, maatschappelijk partners, zorg, gezondheid en welzijn, over hun werk.

De Coalitie verzorgt een deel van de teksten en de fotografie voor het magazine.