Zorg voor elkaar

Gepubliceerd op 05-12-2016, 11:24

Zorgen voor iemand in je naaste omgeving, mantelzorg, is voor veel mensen vanzelfsprekend. Dat wil niet zeggen dat dat mantelzorg altijd makkelijk is, zeker niet als de behoefte aan zorg toeneemt. Tandem Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers, bijvoorbeeld door informatie en advies te geven, of door praktische hulp en begeleiding te bieden.

Zorg voor elkaar

In de halfjaarlijkse uitgave Tandem Nieuws delen mensen hun mantelzorgverhaal. In de decembereditie zijn dat onder meer Marian, die aan het begin van de relatie met haar man wist van zijn progressieve spierziekte, en Maurice, die acht jaar lang dag en nacht klaarstond voor zijn zieke vader. Het zijn ontroerende en intense verhalen waarin eerlijk wordt verteld hoe pittig mantelzorg kan zijn, maar ook hoeveel waardevol het is om voor elkaar te kunnen zorgen.

Ook journalist Frénk van der Linden en zangeres/cabaretière Karin Bloemen delen hun ervaringen. 'Ik heb veel respect voor mensen die zonder morren voor een ander zorgen' vertelt Karin Bloemen, die zo'n 700 op de Dag van de Mantelzorgstak trakteerde op een geweldig optreden. Verder staan in Tandem Magazine tips voor ondersteuning en wordt praktische informatie gegeven, bijvoorbeeld over het in kaart brengen en inschakelen van het netwerk rondom de mantelzorger.

De Coalitie verzorgt de vormgeving en grafische begeleiding en, in samenwerking met de redactie van Tandem, de tekst- en beeldredactie van Tandem Nieuws, dat twee keer per jaar verschijnt.

Klik hier om het magazine online te bekijken.